Välitä-musiikkivideo julkaistiin Oulussa

Valtakunnallisella Vanhustenviikolla julkistettiin Kiimingissä Välitä-musiikkivideo. Elo-syyskuussa Oulussa ja Kiimingissä kuvatulla Välitä-musiikkivideolla halutaan muistuttaa välittämisen tärkeydestä. Aihe on tärkeä kaikenikäisille. Liian moni lapsi ja ikäihminen kokee yksinäisyyttä ja turvattomuutta.

Kuoroprojektiin osallistui yhteensä noin 50 lasta ja ikäihmistä. Projektissa oli mukana Oulun Seudun Muistiyhdistys, Kiiminkijoen koulu sekä musiikkivideon toteuttanut Kulttuurikeskus Valveen Elokuvakoulu. Kaikki osapuolet osallistuivat myös videon suunnitteluun. Solistiosuudet esittävät Pyry-Paulus Nevalainen 11v. sekä Aimo Mäki, 79v. Välitä-laulun on säveltänyt ja sanoittanut Oulun Seudun Muistiyhdistyksen Maaret Meriläinen.

Välitä-kuoroprojekti liittyy Yhdessä Ilman Ikärajaa -tapahtumiin, joiden ideoinnin taustalla on Ikäinstituutti sekä Raha-automaattiyhdistyksen avustusohjelmat Eloisa Ikä sekä Emma & Elias. Tänä syksynä järjestetään kokeilumielessä Yhdessä ilman ikärajaa -tapahtumia Oulussa ja Helsingissä, ja näillä tapahtumilla halutaan kannustaa eri toimijoita järjestämään ylisukupolvisia kohtaamisia ympäri Suomen ensi vuonna (2017) kun suomi täyttää 100 vuotta.

Tapahtumien tavoitteena on toteuttaa ylisukupolvista kohtaamista arjessa, asuinaluekohtaista yhteisöllisyyttä ja samalla alueella toimivien järjestöjen, koulujen, päiväkotien, palvelutalojen ja kunnan yhteistyötä.

Vanhusten viikolla lauletaan, liikutaan ja opitaan yhdessä

Viikolla 40 vietetään Oulussa Hyvinvointiviikkoa, jonka aikana järjestetään lukuisia tapahtumia eri puolilla Suomea. Vanhustenviikon teema on Tekee mieli oppia. Oulussa Emma ja Elias -ohjelma on tukenut koululaisille ja isovanhemmille pidettyjä Kädet täynnä aarteita -sanataidepajoja, ja yhdessä Eloisa ikä -ohjelman kanssa Oulun Seudun Muistiyhdistyksen Lähelläsi-hankkeen Välitä-kuoroprojektia. Helsingissä järjestetään kokeilumielessä tapahtumia, jossa esim. 9-luokkalaiset ja ikäihmiset keskustelevat ja kokeilevat vanhan ajan siivous- ja puhdistusvinkkejä ja ulkoilevat yhdessä.

Katso Välitä-kuoron musiikkivideo