Ehjä perhe -toiminta


Ehjä perhe -toiminta, KRITS – Kriminaalihuollon tukisäätiö

Lataa tiedostoNäytä sivu

Ehjä perhe -toiminta edistää rangaistukseen tuomittujen vanhemmuutta ja vähentää vanhemman rangaistuksesta lapsille koituvia haittoja. Suomessa arvioidaan olevan noin 8000–10000 lasta, joiden vanhempi on vankilassa. Lasten kärsimystä voidaan vähentää ja heidän vanhemmilleen tarjotaan tukea.

Ehjä perhe -toiminta kehittää perhetyötä rikostaustaisille ja heidän perheilleen. Perheet voivat saada tukea ottamalla yhteyttä puhelimitse, kirjeitse, sähköpostitse tai Facebookin kautta. Ehjä perhe -toiminta antaa konsulttiapua ammattilaisille sekä tarjoaa pääkaupunkiseudulla vertaisryhmiä lapsille ja nuorille, joiden vanhempi tai muu läheinen suorittaa rikosseuraamusta. Toimintaan kuuluvat myös perheleirit ja ohjatut verkkoryhmät vankien puolisoille. Toiminta on maksutonta ja sitä tukee STEA.

Perhetyön päällikkö Tarja Sassi Kriminaalihuollon tukisäätiöstä kertoo, miten Ehjä perhe -toiminta edistää rangaistukseen tuomittujen vanhemmuutta ja vähentää vanhemman rangaistuksesta lapsille koituvia haittoja. (pituus 4 min.)

Saatavilla myös Vangin morsian -video ammattilaisten käyttöön. Videolla kerrotaan vangin puolison kokemuksista arjesta, kun oma puoliso suorittaa pitkää vankeusrangaistusta. Videota voi kysyä: Tarja Sassi