Opas: Rakkautta ja vanhemmuutta kahden kulttuurin perheessä

Hanna Kinnunen (pääkirjoittaja) & Tanja del Angel (kanssakirjoittaja)
Familia ry

Lataa tiedosto

”Rakkautta ja vanhemmuutta kahden kulttuurin perheessä” -opas (36 sivua) on tarkoitettu perheille, joissa suunnitellaan lasta, odotetaan vauvaa tai joissa on pieniä lapsia. Myös kahden kulttuurin perheitä työssään kohtaavat ammattilaiset voivat hyödyntää opasta. Oppaaseen on kerätty perustietoa parisuhteesta, vanhemmuudesta sekä lapsen identiteetistä ja kaksikielisyydestä.

Oppaassa on myös otteita kaksikulttuuristen perheiden vanhempien ja aikuisten lasten omista kertomuksista. Jokaisen osion lopusta löytyviä kysymyksiä voi pohtia yhdessä puolison kanssa tai itsekseen, ja yhteistä keskustelua voi syventää silloin, kun siihen on aikaa.

Opasta on saatavilla suomen, englannin, espanjan, ranskan, venäjän ja thain kielellä. Voit joko tilata vihkosen tai ladata sen ilmaiseksi netistä.

Opas on Familia ry:n Duo-toiminnan tuottama. Duo-toiminta on tarkoitettu Suomessa asuville kahden kulttuurin perheille. Duo-toiminta koostuu nettitoiminnasta (chatit, nettiryhmät, nettikurssit ja vanhempainvalmennus), teemaryhmistä, vapaaehtoisten koulutuksesta sekä vapaaehtoisten ohjaamista kasvotusten tapaavista ja nettiryhmistä. Duo tarjoaa myös neuvontaa kahden kulttuurin perheille ja perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille, sekä järjestää luentoja ja koulutustilaisuuksia.