Perheenparhaaksi.fi


Parisuhdekeskus Kataja

Näytä sivu

Perheen parhaaksi tarjoaa pitkäaikaissairaiden, vammaisten ja muuta erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua parisuhteen hyvinvointia vahvistaviin tapahtumiin, saada vertaistukea ja oppia lisää parisuhteemoista.

Kun perheessä on erityislapsi, arki voi olla äärimmilleen aikataulutettua tai muutoin erityisen kuormittavaa – eikä vanhempien parisuhteelle useinkaan löydy tarpeeksi energiaa tai aikaa. Tyytymättömyys suhteeseen hiipiikin helposti mieleen ja silloin parisuhde ei onnistukaan enää palvelemaan yhtenä voimavarojen lähteenä.

Vaikka suhteen hyvät asiat uhkaisivatkin hautautua arjen kiireiden ja huolten sekä väsymyksen alle, uusi lähentyminen ei vaadi välttämättä ihmeitä. Parisuhdetoimintaan osallistuneet kertovat usein palautteessaan, kuinka pienikin pysähtyminen yhdessä suhteen äärelle onnistui tuottamaan iloa ja jaksamista sekä usein myös oivalluksia siitä, miten voi itse vaikuttaa parisuhteen hyvinvointiin.

Perheen parhaaksi toiminnasta vastaa Parisuhdekeskus Kataja. Perheen parhaaksi -verkostoon kuuluvat tällä hetkellä Adhd-liitto ry, Crohn ja Colitis ry, Diabetesliitto ry, Jaatinen vammaisperheiden monitoimikeskus, Keliakialiitto ry, Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Suomen Reumaliitto ry ja Sydänlapset ja -aikuiset ry.