Aikamatkalla perheiden kanssa -seminaari

Seminaari kokoaa Aikamatkalla-toiminnan 2015–17 kokemukset. Tule kuulemaan matkakertomustamme ja ajatuksia siitä, mihin Aikamatkalla-polut seuraavaksi vievät!

Ebeneser-säätiön Aikamatkalla-hankkeessa 2015-17 on kehitetty toimintamuotoja ja menetelmiä sukupolvien kohtaamiseen, lasten osallisuuteen ja perheiden kanssa tehtävään yhteistyöhön varhaiskasvatuksessa. Työskentelyssä on hyödynnetty perheiltä saatavia sisältöjä (lapsuusmuistoja, valokuvia, tekstiileitä ja esineitä) lapsiryhmätoiminnassa ja perhetapahtumissa. Mukana on ollut 16 päiväkotia ja kolme asukaspuistoa Espoossa, Helsingissä ja Kirkkonummella.

Seminaarissa kuulemme hankkeen toimijoita ja asiantuntijoita:
• Miksi Aikamatkalle? Kokemuksia Aikamatkalla-toiminnasta päiväkodeissa ja asukaspuistoissa
• Muistot ja perheiltä saatavat sisällöt luovan toiminnan materiaalina: esimerkkejä työskentelystä
• Aikamatkalla varhaiskasvatussuunnitelman toteuttajana: välineitä osallisuuteen ja yhteisöllisyyteen. Professori Lasse Lipponen, Helsingin yliopisto
• Muistot, muistelu ja hyvinvointi. FT, psykologi Marja Saarenheimo
• Taidetta suksista, korkokengistä, pikkutakeista, paidoista ja kravateista. Arjen tavarat yhteisöllisen taiteen materiaaleina. Kuvataiteilija Kaarina Kaikkonen

Seminaari juhlistaa myös Lapsen oikeuksien päivää 20.11. ja Suomi 100 -juhlavuotta ja se on maksuton.

Ilmoittautumiset seminaariin 8.11. mennessä täällä: https://www.lyyti.in/aikamatkalla

Seminaari järjestetään keskiviikkona 15.11.2017 klo 12.30–16 Helsingissä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan auditoriossa, käyntiosoite Teollisuuskatu 23 A-rappu (Töysänkatu 2 D).

www.aikamatkalla.fi
www.ebeneser.fi
www.lastentarhamuseo.fi