Duo – Vertaistoiminta valtakunnalliseksi kahden kulttuurin perheille

Monikulttuuriyhdistys Familia club ry

(Toimintavuodet 2013–2016)

Miksi?

Suomessa asuu yli 65 000 kahden kulttuurin perhettä, ja lapset mukaan lukien yli 250 000 ihmistä Suomessa elää kahden kulttuurin arkea kaikkine iloineen ja haasteineen. Perheiden vanhemmat kaipaavat mahdollisuutta vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia toisten kahden kulttuurin perheiden kanssa, sillä esimerkiksi parisuhteeseen, maahanmuuttoon ja lapsen identiteettiin sekä kielen kehitykseen liittyvät kysymykset askarruttavat monia. Kahden kulttuurin perheille suunnattu valtakunnallinen vertaistoiminta ja vanhempainvalmennus vahvistavat perheiden sosiaalisia verkostoja sekä vanhemmuutta.

Mitä?

Duo kehittää valtakunnallista vertaistoimintaa ja vanhempainvalmennusta kahden kulttuurin perheille. Duo myös tuottaa ja kokoaa tietoa kahden kulttuurin perheistä sekä hyvistä käytännöistä ja jakaa tietoa
suomen- ja englanninkielisten nettisivujen kautta.

Miten?

Duon toiminta koostuu nettitoiminnasta (chatit, nettiryhmät, nettikurssit ja verkkovanhempainvalmennus), teemaryhmistä, vapaaehtoisten koulutuksesta sekä vapaaehtoisten ohjaamista kasvotusten tapaavista ja nettiryhmistä. Duo tarjoaa myös neuvontaa kahden kulttuurin perheille ja perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille, sekä järjestää luentoja ja koulutustilaisuuksia.

Missä?

Toiminta on valtakunnallista.

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö
Hanna Kinnunen
[email protected]
p.0504522393
 

www.duoduo.fi